Åtgärda Windows felkod: 0x80072EE7

Om du får felkoden 0x80072EE7 när du försöker aktivera Windows kan du fortsätta läsa den här artikeln för att lösa problemet. Aktiveringsfelet "Vi kan inte aktivera Windows på den här enheten, eftersom våra aktiveringsservrar inte är tillgängliga just nu. Kontrollera att du är ansluten till Internet så görs försök att aktivera Windows automatiskt när tjänsten blir tillgänglig igen" med Felkod: 0x80072EE7, visas vanligtvis på grund av nätverksproblem.

Steg 1: Kontrollera att du är ansluten till internet.

Om du inte kan aktivera Windows på grund av felkoden 0x80072EE7 ska du först och främst kontrollera din internetanslutning. Öppna webbläsaren och besök en webbplats för att kontrollera att internetanslutningen fungerar.

Steg 2: Använd en giltig produktnyckel för Windows.

Windows felkoden 0x80072EE7 kan visas om produktnyckeln är ogiltig. Se därför till att du använder en giltig licensnyckel för att aktivera Windows. Licensnyckeln måste relatera till den installerade versionen av Windows 10 (t.ex. Home eller Pro) och måste skrivas in korrekt.

Steg 3: Ändra DNS-inställningar

För att ändra din DNS-server på en Windows går du till Inställningar > Nätverk och Internet > Ändra adapterinställningar. Högerklicka sedan på en anslutning och välj Egenskaper > IPv4 > Egenskaper. Välj slutligen Använd följande DNS-serveradress.

1. Öppna startmenyn i Windows. Det gör du genom att klicka på knappen med Windows-logotypen i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
2.  Klicka sedan på Inställningar. Detta är den kugghjulformade ikonen precis ovanför strömbrytaren.
3. Därefter väljer du Nätverk och Internet.
4. Klicka sedan på Ändra adapteralternativ. Detta visas under Avancerade nätverksinställningar.
Notera: Om du inte ser det här alternativet klickar du på Status i den vänstra sidofältet. Om du inte ser Status i den vänstra sidofältet expanderar du fönstret Inställningar eller gör det till helskärm.

5. Högerklicka på den anslutning som du vill ändra DNS-servern för. Om du är ansluten via WiFi väljer du det. Om du är ansluten via Ethernet, välj den. Du vet vilka anslutningar du använder för närvarande eftersom de har gröna staplar, medan de anslutningar som inte används har ett rött X.

6. Välj sedan Egenskaper. Detta är det sista alternativet på snabbmenyn.

7. Välj sedan Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4). Om du inte ser det här alternativet kan du använda musen för att bläddra uppåt och nedåt i urvalet.  

8. Klicka sedan på Egenskaper.

9. Klicka sedan på radien bredvid Använd följande DNS-serveradresser. Du ser detta i den nedre halvan av fönstret.

10. Ange sedan en ny DNS-adress. Du vill också lägga till en sekundär DNS-serveradress på följande rad.

11. Klicka slutligen på OK. Du kommer att se detta längst ner i fönstret. Ändringarna träder inte i kraft förrän du klickar på OK.


Besvarade detta din fråga? Tack för responsen Det var ett problem med att skicka din feedback. Försök igen senare.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss