Windows Felkod: 0x80072F8F-0x20000

I denna artikel går vi igenom hur du kan fixa felet som uppstår med Media Creation Tool (Windows 7/8).

Metod 1: Sätt på TLS 1.1 och TLS 1.2 via registret (Windows 7 & 8)

1. Se till att ditt system är helt uppdaterat.
2. Öppna Anteckningar.
3. Kopiera följande rader i Anteckningsblocket.
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\WinHttp]
"DefaultSecureProtocols"=dword:00000a00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\WinHttp]
"DefaultSecureProtocols"=dword:00000a00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.1\Client]
"DisabledByDefault"=dword:00000000
"Enabled"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.2\Client]
"DisabledByDefault"=dword:00000000
"Enabled"=dword:00000001

4. Spara filen med en  .reg förlängning - exempelvis, enable_tls.reg.

5. Dubbelklicka på filen enable_tls.reg för att tillämpa inställningarna i registret. Klicka på Ja när du blir ombedd att bekräfta.
6. Om du använder Windows 7 hämtar du paketet KB3140245 (uppdatering för aktivering av TLS 1.1/1.2) från Microsoft och installerar det. Det här steget kanske inte behövs för Windows 8.
7. Starta om Windows.

Ladda ner färdiga registerfiler

Om du vill ladda ner en eller flera färdiga registerfiler kan du ladda ner enable-tls.zip. Packa upp och kör den bifogade filen enable_tls.reg. Om du vill återställa inställningen till Windows 7/8:s standardvärden kör du registerfilen undo.reg.

Metod 2: Enklast (Endast Windows 7)

Ovanstående registerrättelse skapades med hjälp av Microsoft-artikeln Update för att aktivera TLS 1.1 och TLS 1.2 som säkra standardprotokoll i WinHTTP (Uppdatera för att aktivera TLS 1.1 och TLS 1.2 som säkra standardprotokoll i WinHTTP).

Artikeln handlar om Microsoft-uppdateringen som kommer att aktivera stöd för TLS 1.1 och TLS 1.2 via paketet KB3140245. Här är instruktionerna:

1. Ladda ner paketet KB3140245. Kör det inte ännu.
2. Hämta den körbara filen "Easy Fix" via länken ovan ( direktnedladdning) och kör den. Fixen skapar registervärdet DefaultSecureProtocols som är en förutsättning för Microsofts uppdatering.
3. Kör nu KB3140245 .msi-paketet som du hämtade i steg 1.

4. Detta aktiverar automatiskt TLS 1.1 och TLS 1.2 på datorn.